Política

El Parlament es posicionarà sobre la suspensió dels diputats i votarà que designin un company per exercir els seus drets

L’acord pactat entre JxCat i ERC que els grups han rebut de mans de Torrent passarà per la comissió de l’Estatut del Diputat, que l’avalarà per elevar-lo a la sessió plenària

El president del Parlament, Roger Torrent, ja ha fet arribar als grups l’acord tancat entre JxCat i ERC per aplicar la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per a la suspensió dels diputats afectats per la causa de l’1-O.

A la proposta –podeu llegir el document adjuntat–, que inclou un preàmbul criticant la decisió de Llarena i els motius que han portat al jutge a dictar-la, es preveu portar al ple del Parlament dues votacions diferenciades, una de posicionament més polític i l’altra que fa referència a la fórmula concreta que els independentistes han pactat.

D’una banda, es farà una votació perquè els grups es puguin posicionar en contra o a favor del que suposa la suspensió dels diputats, i de l’altra, es proposarà que els electes afectats per la interlocutòria designin un company diputat perquè pugui exercir els seus drets, incloent-hi el vot. Abans, però, la proposta completa passarà per la comissió de l’Estatut del Diputat, que debatrà i votarà la fórmula en bloc.

Els independentistes compten que aquest tràmit es podrà superar gràcies als vots de, com a mínim, JxCat, ERC i la CUP. Si aquest supòsit canviés, la proposta no podria arribar al ple per aquesta via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.