Política

L’AMI impulsa una moció perquè els ajuntaments catalans demanin l’abolició de la monarquia

L’Associació de Municipis per la Independència se suma a la iniciativa del Parlament

L’entitat acorda convocar una executiva conjunta amb l’ACM per mostrar la “unitat” del món local per tirar endavant la república

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) vol sumar els consistoris a la iniciativa del Parlament que demana l’abolició de la monarquia als plens dels ajuntaments catalans.

“Convertirem la resolució que va aprovar el Parlament demanant l’abolició de la monarquia espanyola en una moció, i la farem arribar als ajuntaments catalans perquè l’aprovin”, ha anunciat el president de l’AMI, Josep Maria Cervera, després del Comitè Executiu que l’entitat ha celebrat Sant Celoni aquest divendres.

Cervera ha precisat que el text serà una adaptació de la resolució que el Parlament va aprovar el passat 11 d’octubre que, a banda de demanar la supressió de la monarquia, també reprova l’actuació del rei Felip VI en el conflicte català. El president de l’AMI ha explicat que l’objectiu de la moció “denunciar el fet antidemocràtic d’aquesta monarquia anacrònica i la necessitat d’abolir-la”.

L’associació també ha acordat organitzar una executiva conjunta amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per mostrar la “unitat” del món local per fer tirar endavant la república. “Farem un gran acte municipalista juntament amb l’ACM per reformar i reforçar aquesta il·lusió que encara tenim per fer la República Catalana”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.