Societat

Una quinzena d’entitats rebutgen a Barcelona la sentència del Suprem sobre l’impost de les hipoteques

Unes 200 persones es concentren davant el Palau de Justícia per denunciar el canvi de criteri de l’alt tribunal

Els convocants consideren insuficient el decret aprovat pel govern espanyol perquè no té efectes retroactius i no aborda el “fons del problema”

Una quinzena d’entitats han rebutjat aquest divendres a la tarda a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la sentència del Tribunal Suprem (TS) espanyol sobre l’impost de les hipoteques.

La concentració, convocada per entitats com Òmnium Cultural, els sindicats UGT i CCOO, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), la Taula del Tercer Sector, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya o l’associació de consumidors FACUA, ha aplegat unes 200 persones al Passeig Lluís Companys, davant el Palau de Justícia.

Les convocants han llegit un manifest on denuncien que la sentència del Suprem és “un altre acte contra la lògica i contra els interessos de la majoria de la població”. A més, alerten que “el canvi de criteri i la forma com s’ha produït provoquen una innegable alarma social i posen en dubte la falta d’independència judicial”.

És per això que exigeixen “coherència democràtica” i que “els poders de l’Estat tinguin en compte els drets de la ciutadania i no els interessos exclusivament de l’oligarquia financera i els poders fàctics de sempre”.

Sobre el decret llei aprovat pel govern espanyol per revertir la resolució de l’alt tribunal, admeten que va “en la bona línia” però adverteixen que “no és suficient ja que no té efectes retroactius i no soluciona el fons del problema”.

El text assenyala que el dret a l’habitatge digne “ha de ser considerat un dret fonamental de ciutadania” i reclama un canvi en la Llei d’Arrendaments Urbans “per assegurar l’estabilitat vital de llogaters”.

També afirma que “la reforma laboral i les retallades han exercit de trituradores de drets, condicions laborals i salaris”. Per aquest motiu, consideren “necessària una derogació de lleis antisocials que van fer més precària la vida de moltíssima gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.