Política

El referèndum i el combat de la repressió, promeses d’ERC del 28-A

ERC va donar a conèixer ahir el seu Compromís amb la llibertat, que conté els deu eixos principals del programa per a les eleccions espanyoles, entre els quals destaca el d’impulsar la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació i la denúncia de “la repressió” de l’Estat.

En el primer dels compromisos, els republicans garanteixen que defensaran “el dret de la ciutadania de Catalunya a exercir el dret a l’autodeterminació a través de la celebració d’un referèndum” i adverteixen que sense la consulta “no és possible solucionar el conflicte entre Catalunya i l’Estat”. La segona de les promeses es basa a “denunciar i combatre l’estratègia repressiva de l’Estat” i afirma que “cal posar fi definitivament a les pràctiques repressives –judicials i policials– i de criminalització mediàtica”. ERC vol ser, en paraules de la seva portaveu, Marta Vilalta, “la millor garantia” pel que fa a “la defensa dels drets i les llibertats de la ciutadania” i “un autèntic baluard a l’hora de barrar el pas a l’extrema dreta”.

El decàleg d’Esquerra inclou la promoció “dels valors republicans, la transparència i el retre comptes enfront d’un Estat monàrquic i conservador, amb una democràcia de baixa qualitat”. Igualment, volen combatre “les desigualtats de gènere i ser inflexibles amb qualsevol manifestació de violència masclista”, així com “protegir els interessos de les classes populars i l’economia innovadora”. Altres dels objectius són un model de ciutadania “obert a gent de totes les procedències i respectuós amb els sentiments de pertinença” de cadascú, així com la reivindicació “del marc nacional dels Països Catalans”.I la promesa de “treballar per la República Catalana”, perquè pensen que “és l’única alternativa per superar el règim del 78, garantir la justícia social, la igualtat d’oportunitats, els drets i les llibertats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.