Política

Trump amenaça la UE amb aranzels milionaris

El president nord-americà, Donald Trump, va proposar imposar aranzels a importacions de la Unió Europea per valor d’11.000 milions de dòlars, vora 9.800 milions d’euros, en resposta al dany causat, segons va dir, pels subsidis a Airbus, rival de la nord-americana Boeing. Els aranzels s’aplicarien principalment en aeronaus de la marca i components d’aviació civil i cerquen de posar fi a una disputa que ja fa més d’una dècada que dura.

“La Unió Europea s’ha aprofitat dels Estats Units en el tema del comerç durant anys. Aviat s’acabarà!”, va dir en un missatge de Twitter el president nord-americà.

L’oficina del Representat de Comerç dels EUA (USTR) va mantenir que els subsidis de la Unió Europea a la indústria europea d’aviació costen cada any més d’11.000 milions de dòlars als Estats Units. La Unió Europea va rebutjar aquesta xifra, que considera “molt exagerada”, i va instar a esperar les decisió de l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

La piulada de Trump arriba un dia després que l’USTR va proposar adoptar aquesta mesura mentre s’espera que l’OMC arbitri sobre aquest tema entre els dos blocs comercials.

Els aranzels podrien afectar no només Airbus i la indústria de l’aviació, sinó també productes alimentaris com el formatge, l’oli d’oliva i el vi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.