Societat

Caiguda mundial d’Instagram WhatsApp i Facebook

Les tres plataformes pateixen la segona fallada massiva en un mes i recuperen la normalitat en tres hores

L’Estat espanyol, Itàlia i els països d’Europa central és on hi va haver més problemes

El servei de missatgeria instantània WhatsApp, així com les xarxes socials d’Instagram i Facebook van tenir ahir problemes de funcionament en diversos països d’Europa, Àsia i Amèrica, segons van començar a denunciar diversos usuaris de Twitter. La caiguda va durar aproximadament unes tres hores i, a poc a poc, les plataformes van anar reprenent la normalitat.

Des de poc abans de la 1 del migdia d’ahir, cap de les aplicacions de Mark Zuckerberg va deixar els seus usuaris pujar ni visualitzar cap publicació. Els internautes han manifestat les seves queixes a Twitter, ja que era de les poques xarxes socials que funcionaven.

La pàgina Downdetector.org, des què es pot comprovar si qualsevol servei en línia està funcionant, va ser la que va exposar el gran nombre de queixes que s’havien produït a causa de la caiguda de les aplicacions i demanant explicacions pel que estava passant.

El més preocupant és que no és la primera vegada que la companyia presenta problemes de connexió a tot el món. Aquest ha estat el segon error massiu en menys d’un mes. L’anterior, registrat el 13 de març passat, els tres serveis van estar afectats durant hores. Facebook va informar un dia després de l’incident que la caiguda no estava relacionada amb el ciberatac de tipus DDoS (de denegació de servei), que té lloc quan es produeix un augment abusiu de demanda de connexions, sinó que la incidència va ser causada per un canvi en la configuració del servidor que va tenir repercussions pràcticament a tot el món.

La xarxa va tenir una altra caiguda al novembre, també per problemes del servidor, i una altra al setembre, a causa de “problemes de la xarxa”.

A l’Estat espanyol, el 90% dels internautes utilitzen WhatsApp, però hi ha multitud de plataformes que compleixen aquestes necessitats socials de comunicació com ara Telegram i Signal.

LA DATA

13.03.19
Les tres plataformes
de Zuckerberg també van deixar de funcionar durant hores a escala mundial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.