Política

Front Republicà no aconsegueix representació

La formació liderada per Albano-Dante Fachin va quedar a frec d’obtenir un diputat a la demarcació de Barcelona

El càlcul de percentatges no va ser propici al Front Republicà, la coalició liderada per Albano-Dante Fachin i que agrupa la branca de la CUP Poble Lliure; Som Alternativa, escindida de Podem, i Pirates de Catalunya, ja que no van aconseguir esgarrapar cap escó al Congrés, tot i que en alguns moments semblava que estaven a punt d’obtenir-hi un diputat.

En conèixer el resultat definitiu, des del Casino l’Aliança del Poblenou, on la formació seguia els resultats electorals, Albano-Dante Fachin va voler donar les gràcies a les gairebé 112.000 persones que els havien votat. “En una situació normal seríem al Congrés”, va dir el líder del Front.

I és que la seva campanya ha estat més que modesta econòmicament i no ha tingut suport mediàtic, al contrari d’altres formacions extraparlamentàries. Tot i que en presentar-se van obtenir en un temps rècord el triple dels avals exigits, finalment no podran portar a Madrid la seva proposta de desobediència pacífica.

“Hem fet una campanya amb 30.000 euros i el boicot dels mitjans”, va lamentar Albano-Dante Fachin, que va recordar que, un cop coneguts els resultats, “la situació és la mateixa: presos polítics, exiliats i encausats”, per acabar exclament: “Nosaltres continuem la lluita!”

Per la seva banda, la número dos de la llista, Mabel Rodríguez, també va recordar que el Front “continuarà exigint la unitat estratègica per continuar el mandat de l’1 d’Octubre”.

Amb un programa adreçat als desencantats pel bloqueig de la política catalana i dels partits hegemònics, les línies bàsiques, a més de l’alliberament dels presos polítics, han estat la defensa de la legitimitat democràtica de la lluita per la independència i un rebuig frontal del règim monàrquic espanyol.

LA XIFRA

112.000
vots
no van ser suficients perquè el Front Republicà obtingués representació al Congrés dels Diputats.

Permanentment mobilitzats

El Front, que duia a la seva llista cares conegudes com la de Roger Espanyol, el jove que va perdre un ull durant les càrregues policials del referèndum de l’1 d’Octubre, i que ha rebut el suport explícit de cupaires històrics com Mireia Boya i Antonio Baños, s’ha mostrat molt crític durant tota la campanya amb les altres dues forces sobiranistes, ERC i el JxCat. Els ha retret el caïnisme entre totes dues, la falta d’unitat d’acció i també la desmobilització institucional davant les reivindicacions de la ciutadania expressades al carrer. Els membres de la coalició han defensat des del principi la irrenunciabilitat al reconeixement del dret de l’autodeterminació i s’han declarat defensors no possibilistes, estrategs o legalistes del dret a decidir dels catalans, que consideren no negociable. Els majoritaris a l’Estat també han estat objecte de la crítica del Front, que els ha retret la violència “sistemàtica” i el relat de criminalització del sobiranisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.