Recta final per a l’Acid House Barcelona
La creació augmenta al barri tecnològic barceloní 22@. L’Acid House Barcelona, un hub creatiu i incubadora de projectes empresarials que tenen el disseny i la innovació com a base, serà una realitat a finals d’any.
Folch Studio i Elisava, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, conjuntament amb la Universitat Pompeu Fabra, impulsen la posada en marxa del nou espai Acid House Barcelona, que tindrà una superfície d’un 500 m². Aquest nou espai, creat per l’estudi Folch i dissenyat per Arquitectura-G, que va obtenir el premi Mies van der Rohe el 2015, comptarà amb quatre àrees: l’espai plató, orientat a l’educació, una àrea per a conferències, un showroom per a marques, una galeria d’exposicions a peu de carrer i una cafeteria que servirà per interconnectar talent.
L’acord marc, una mena d’acord de col·laboració estratègic entre Folch i Elisava “preveu poder iniciar els estudis de màsters el 2020”, explica Rafa Martínez, CEO i responsable d’estratègia de marques del Folch Studio. De fet, Folch i Elisava crearan un programa híbrid que vol ser pioner en el seu àmbit, fusionant la incubació d’idees i els projectes amb un vessant acadèmic i la difusió en suports digitals per adequar-se al nou paradigma comunicatiu i educatiu.
De fet, fa poques setmanes que s’ha signat un nou acord estratègic, en aquesta ocasió amb VICE (VICE Iberia Media Group), que s’encarregarà dels serveis de comunicació i patrocini i col·laborarà en algunes de les principals activitats educatives i cursos. “Ara estem en la fase de buscar patrocinadors per a diversos espais, com la cafeteria, lloc ideal per interconnectar amb els creatius del centre”, afirma Rafa Martínez, un dels socis de Folch Studio. L’altre soci és Albert Folch, que en serà el director creatiu.
El nou espai, que és una antiga nau industrial del Poblenou, tindrà funcions educatives -certificades per Elisava i la Universitat Pompeu Fabra-, però també hi haurà iniciatives de la indústria creativa, a partir de models d’incubadores o de mentoring. Per damunt de tot, però, Rafa Marínez comenta: “El que valorem també és l’esperit emprenedor i de diàleg constant amb el món de la creativitat”, i explica que el disseny, el desenvolupament i l’execució de les obres suposaran una inversió d’1 milió d’euros. Quan l’Acid House Barcelona ja sigui operatiu albergarà diverses empreses, com ara Eldorado i White Horse. A més, Folch Studio també s’hi traslladarà, perquè, com diuen els dos socis: “Darrerament estem creixent i ja necessitàvem més espai.” Al barri del Poblenou hi ha moltes oficines. El 2016, el 40% de les inversions en oficines que es va fer a Barcelona van anar a parar al 22@.