Gran angular

La seu de Creu Roja a Barcelona es transforma en edifici intel·ligent

Les oficines centrals de Creu Roja a Barcelona, ubicada al carrer de Joan d’Àustria, 118, al barri de Sant Martí, s’ha transformat en edifici intel·ligent. L’empresa 9 Habitat Intel·ligent, soci platí de la companyia austríaca Loxone, líder en el sector d’smart homes, ha estat l’encarregada de dur a terme el projecte i ha dotat a la seu de l’organització no governamental de funcionalitats totalment automatitzades i integrades.

Els empleats i voluntaris de la seu de Creu Roja controlen totalment aquestes funcionalitats i poden modificar consignes, visualitzar l’estat dels diferents sistemes i també rebre alertes en cas de produir-se qualsevol incidència.

Entre les diferents tecnologies aplicades a l’edifici per convertir-lo en una smart home, els responsables del projecte han instal·lat dues Unitats de Tractament de l’Aire, que renoven l’ambient de l’edifici quan és convenient. Això ho determinen sensors de CO2, instal·lats en les parets interiors que alerten si s’està a punt d’arribar al límit establert. En aquest cas, s’activa automàticament la renovació d’aire. Aquesta funció, que incideix directament en la salut dels presents en l’edifici, resulta especialment important per assegurar una correcta qualitat de l’aire en les sales de formació i en les zones d’oficina, indrets que concentren més quantitat de persones per metre quadrat.

També s’han automatitzat els comptadors elèctrics de l’edifici a partir de la instal·lació de plaques fotovoltaiques. L’energia que aquestes generen permet que el cost de funcionament dels comptadors sigui l’òptim.

L’edifici també compta amb tecnologies per controlar el consum d’aigua, un sistema que, davant de qualsevol incidència, tanca automàticament l’entrada d’aigua i alerta els responsables de manteniment.

‘Text-to-speech’.

Una altra novetat de que disposa l’edifici és la funció Text-to-speech. L’edifici disposa de diverses sales d’atenció personalitzada on es reuneixen grups que poden arribar a necessitar assistència per part del personal de l’entitat. Davant d’una incidència, l’assistent premerà el botó del pànic de la sala i un missatge de text es reproduirà pels altaveus de l’edifici, informant de l’alerta corresponent per tal de que el personal responsable la pugui atendre immediatament.

Aquesta funció també s’utilitza per reproduir un missatge recordatori quan falten uns minuts per a l’hora de tancament de l’edifici o per notificar si les portes d’emergència de l’edifici s’han obert de manera no prevista o les portes d’accés a l’edifici resten obertes més temps del previst.

El control d’il·luminació a l’interior de l’edifici, a les zones de pas i també la dels rètols externs es gestiona segons el nivell de lluminositat ambiental i l’horari de tancament de l’edifici. Els sensors disposats en aquests espais faciliten l’automatització completa de l’energia, estalviant al personal de fer-se càrrec d’aquestes funcions i evitant també la despesa energètica si es produeixen descuits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.