Política

Comín confia en Sassoli per fer un gir al seu cas

Assegura que té “referències positives” del nou president del Parlament Europeu

L’eurodiputat electe Toni Comín confia que l’elecció com a nou president del Parlament Europeu del progressista David Sassoli, de qui té “referències prèvies positives”, comportarà un canvi respecte del seu antecessor, Antonio Tajani, en el fons i en les formes, i obrirà “un espai per a la racionalitat” en el cas dels independentistes vetats. “Tenim expectatives que es pugui obrir una conversa raonable i democràtica amb el Parlament Europeu”, va expressar ahir en el programa L’Illa de Robinson, d’El Punt Avui TV. Comín va recordar que formalment ell i Carles Puigdemont tenen denunciada l’Eurocambra davant el Tribunal de Luxemburg, que ha acceptat a tràmit el cas, perquè és qui té “la primera responsabilitat” d’haver acceptat que la junta electoral espanyola els exclogués de la llista. “A les seves mans hi ha la possibilitat d’arreglar això”, va dir, fet que evitaria fins i tot haver d’esperar a una sentència, que pot trigar almenys uns quants mesos a produir-se. Comín, en tot cas, va demanar celeritat al tribunal i va dir que buscaran “la manera” de denunciar que durant aquest temps JxCat es quedarà sense veu perquè es va refusar d’aplicar unes mesures cautelars que “tampoc eren la batalla central”. L’exconseller va subratllar “l’èxit immens” de la manifestació de deu mil catalans a Estrasburg, i també els “discursos contundents” dels eurodiputats que els van donar suport. A més, va relativitzar el nomenament de Josep Borrell com a cap de la diplomàcia europea, un càrrec, va recordar, que queda diluït pel poder dels estats i que, a més, no li permetrà d’incidir en qüestions de política interior com la catalana.

Riba reclama la immunitat de Junqueras

Abans que no plegués, l’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, va enviar una carta al president sortint de l’Eurocambra, Antonio Tajani, en què li demana que es reconegui urgentment la immunitat de Junqueras com a eurodiputat. En la carta, Riba exposa que Junqueras té “tots els seus drets polítics intactes” i reclama que li garanteixin la immunitat d’acord amb el reglament. Aquesta acció la van emprendre també Puigdemont i Comín, que van rebre una resposta negativa per part de la presidència de Tajani. A l’escrit, Riba expressa també que la constitució de la cambra sense els líders independentistes “representa una anomalia i menysté la legitimitat democràtica d’aquesta cambra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.