Política

Alerten de la greu situació dels centres per a migrants dels EUA

Un informe oficial avisa que “són una bomba de rellotgeria”

Reclama una acció immediata per millorar les perilloses condicions en què viuen els detinguts

L’Oficina de l’Inspector General del Departament de Seguretat Nacional (DHS) reconeix la sobreocupació extrema, les estades llargues i els riscos per a la salut en els centres de detenció de migrants de la Patrulla Fronterera al sud de Texas (EUA). En el document, els inspectors adverteixen el Departament de Seguretat Nacional de la necessitat d’atendre “la perillosa sobreocupació i la prolongada detenció d’infants i adults”, i arriben a qualificar de “bomba de rellotgeria”. “El propòsit d’aquest informe es comunicar-li qüestions urgents que requereixen accions immediates”, va escriure l’inspector general en la presentació del document al DHS. L’informe se centra en els centres de detencions de migrants de la zona de Rio Grande (Texas) i posa xifres a una situació que denuncien de fa temps organitzacions humanitàries, activistes, advocats i polítics.

El document assenyala que en el moment de la inspecció hi havia prop de 8.000 migrants a les comissaries, dels quals vora 3.400 estaven detinguts feia més de les 72 hores admeses legalment perquè siguin processats i cap a 1.500 més de deu dies. Entre els detinguts hi havia 2.669 menors, dels quals 826 (31 %), havien estat sota custòdia més de les 72 hores fixades en els protocols. El text explica que centenars d’infants romanen detinguts a la frontera en espera de ser traslladats a instal·lacions del Departament de Salut, encarregat de la cura dels menors no acompanyats detinguts. La publicació de l’informe es produeix enmig de la controvèrsia per la situació dels menors detinguts en una comissaria a Clint (Texas), on els menors es trobaven en condicions insalubres. No tenien sabó ni menjar adequat i els nadons estaven sense bolquers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.