Política

Brussel·les investiga si Amazon incompleix les regles de la competència

Sospita que fa un ús irregular de dades de les empreses que venen a través de la plataforma

La companyia nord-americana cooperarà amb la Comissió

La Comissió Europea (CE) va anunciar ahir l’obertura d’una investigació preliminar contra la multinacional nord-americana de venda per internet Amazon per presumptes pràctiques contràries a la competència.

Brussel·les sospita que la firma de Seattle, que funciona com a venedor en línia però que també ofereix la seva plataforma com a aparador i mercat per a comerciants independents, recopila i utilitza “informació confidencial competitiva” d’aquestes empreses. En un comunicat, la comissària europea de la Competència, Margrethe Vestager, explica que el comerç electrònic “ha impulsat la competència en el comerç detallista i ha ampliat les oportunitats d’elecció i reduït els preus”. “Ens hem d’assegurar que les grans plataformes en línia no eliminin aquests avantatges amb comportaments contraris a la competència”, va dir. “Per això he decidit analitzar de prop les pràctiques comercials d’Amazon i la seva doble funció com a mercat i detallista per veure si l’empresa compleix les normes de competència de la Unió Europea.” La Comissió ja ha informat del procediment les autoritats dels EUA competents i Amazon, empresa que el 2018 va triplicar els beneficis, fins a arribar a 10.073 milions de dòlars nets, i que ha anunciat que cooperarà amb Brussel·les. Es tracta d’una de les darreres actuacions de l’actual Comissió, que haurà de ser renovada a partir del novembre.

Google, en la mira dels EUA pel vincle amb la Xina

Redacció

Donald Trump ha anunciat que el seu govern investigarà les acusacions sobre una suposada col·laboració de Google amb Pequín. Ho va dir en una piulada en què es va fer ressò de les denúncies d’un empresari afí, que és també fundador de PayPal i membre del consell d’administració de Facebook: “’El multimilionari inversor Peter Thiel creu que Google ha de ser investigat per traïció. Acusa Google de treballar amb el govern xinès. Un paio genial i brillant que coneix aquest tema més bé que ningú! L’administració Trump hi donarà un cop d’ull!”, va explicar el president a Twitter. Google va dir que les acusacions són infundades i va posar en qüestió les motivacions de Thiel. La companyia va retirar el seu motor de cerca de la Xina el 2010 en protesta pels intents de censura de Pequín. La firma nord-americana, però, ha començat a treballar en una versió del seu cercador per a la Xina, tot i que diu que no té plans per implementar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.