Política

Estats Units

Dimiteix el governador de Puerto Rico pels seus comentaris homòfobs

El governador de Puerto Rico, Ricardo Rosselló, va anunciar ahir a la matinada la seva dimissió, efectiva a partir del 2 d’agost, després de l’escàndol originat per la seva participació i la d’alguns dels seus assessors en un xat privat en què insultaven i es burlaven de periodistes, artistes, polítics i el col·lectiu LGTB. Aquest ha estat considerat un moment històric, perquè Rosselló és el primer governador de l’illa que dimiteix durant el seu mandat i cedeix a la pressió del poble. Després de l’anunci, milers de persones congregades als carrers van esclatar d’alegria. “Ricky (Rosselló) et fem fora”, cridaven a l’uníson després de conèixer la decisió. En diverses parts de la ciutat els porto-riquenys van sortir a les finestres i van dur a terme un cassolada.

En el seu missatge gravat, el governador va indicar que la persona que el substituirà al capdavant de la governació serà la secretària de Justícia, Wanda Vázquez.

L’illa es trobava immersa des de fa dotze dies en la pitjor crisi política de la seva història a conseqüència de la participació de Rosselló, al costat de diversos assessors, en el polèmic xat privat.

L’anunci de la dimissió va coincidir amb el començament, per primera vegada en la història de l’illa, del procés per a un judici polític contra Rosselló, que després de la renúncia es desconeix si continuarà endavant.

Per avui es va mantenir la convocatòria realitzada dimarts passat pel cantant Resident d’una manifestació massiva al barri de negocis de Sant Joan, a la qual també està prevista que assisteixin altres intèrprets. La marxa va ser liderada per coneguts cantants com Ricky Martin i Bad Bunny, que al costat de companys i organitzacions socials s’han convertit en els líders del poble en la crisi política més greu de la història recent de l’illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.