Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Dilluns més tranquil al matí

Al llarg del dia poden caure ruixats dispersos al litoral

La temperatura màxima pujarà lleugerament a l’est del país

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

Aquest dilluns es preveu temps més assolellat al matí, excepte al litoral nord. A la tarda el cel estarà més tapat i hi ha possibilitat de tempestes al litoral central i sud, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

De matinada el cel estarà molt ennuvolat en general, amb més clarianes a ponent i a l’extrem sud. Al llarg del matí la nuvolositat minvarà d’oest a est i al migdia el cel quedarà poc ennuvolat en general. A partir de llavors arribaran núvols alts i algun de mitjà pel nord-oest del país alhora que creixeran nuvolades. Al final del dia el cel tornarà a quedar molt ennuvolat o cobert en conjunt.

Fins a mig matí són possibles ruixats aïllats al litoral central i Costa Brava i no se’n descarten a la meitat nord. A partir de la tarda són possible precipitacions disperses al litoral i prelitoral central i i sud. A partir del vespre són possibles pluges disperses a qualsevol punt, sobretot al litoral i a l’extrem nord-oest. Seran d’intensitat entre feble i moderada i s’acumularan quantitats minses o localment poc abundants, si bé podran ser localment fortes i abundants al litoral. A més, al final del dia podran anar acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra.

La temperatura mínima serà semblant; la màxima pujarà lleugerament a la meitat est i serà semblant a la resta. La mínima es mourà entre els 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu, entre 8 i 13 ºC a la depressió Central, entre 11 i 16 ºC al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral. La màxima arribarà a valors d’entre 21 i 26 ºC al Pirineu i a l’altiplà central, i entre 25 i 30 ºC a la resta, per bé que seran localment més altes a l’extrem sud.

Fins a primera hora del matí bufarà mestral a l’extrem sud del país, entre fluix i moderat amb algun cop fort. A la resta el vent serà fluix i variable. Al llarg del matí s’imposarà el component oest, fluix a l’interior i entre fluix i moderat al litoral, on hi haurà algun cop fort. A partir de mitja tarda s’imposarà progressivament el component sud a la meitat sud. Independentment a l’extrem nord-est del país el vent fluix i variable, amb predomini del component sud a la tarda.

La visibilitat serà bona en general. No obstant, fins a primera hora del matí, al final del dia i en moments de xàfec serà regular.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.