Política

Clam de CCOO i UGT per la llibertat dels líders polítics

Els sindicats majoritaris CCOO i UGT de Catalunya van tornar a rebutjar l’empresonament dels líders polítics catalans i l’“l’abús de la presó preventiva” i en van demanar la llibertat, fet que segons el seu parer permetria “gestionar millor la polarització de la societat catalana”. En un comunicat conjunt amb motiu de la Diada, demanen que les relacions entre Catalunya i Espanya, la millora de l’autogovern i el finançament siguin assumits per la via política sense “delegar en cap de les sentències pendents, tot respectant la pluralitat ideològica i democràtica”. I de cara a la sentència del Suprem pel judici de l’1-O, volen que la societat organitzada en partits i entitats en facin una “lectura compartida” des dels valors bàsics de la democràcia, però allunyada “dels interessos polítics partidistes”.

Els sindicats es declaren favorables a l’exercici del dret a decidir entès com “un dret democràtic que inclou totes les qüestions individuals i col·lectives que ens afecten, socials, laborals i polítiques”.

En el manifest reclamen a les institucions que abordin els grans reptes climàtics, socials, democràtics, demogràfics, tecnològics i econòmics que “sacsegen” la societat, i demanen que el Parlament “recuperi la iniciativa política” i aprovi el pressupostos per revertir les retallades del 2011 i el 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.