Política

Brussel·les recorda que les euroordres són “un procediment purament judicial” arran de l’advertència de Calvo

L’executiu europeu diu que són els jutges de cada país els que han de “valorar cada cas”

La Comissió Europea (CE) ha avisat Espanya que les euroordres són “un procediment purament judicial”. L’avís de la CE ha tingut lloc després que la vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, fes un advertiment a Bèlgica en relació a una possible negativa a concedir l’extradició de Carles Puigdemont pels delictes de sedició i malversació.

Preguntada sobre l’advertència de la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, a Bèlgica per l’euroordre contra l’expresident Carles Puigdemont, una portaveu de l’executiu europeu assegura a l’ACN que no vol “comentar casos específics” perquè són els jutges de cada país els que han de “valorar cada cas”.

Tot i així, subratlla que es tracta d’un mecanisme “purament judicial” en el qual la Comissió “no té cap rol”. L’executiu europeu també remarca que “supervisa de prop” el funcionament del sistema d’euroordres i que en publica regularment informes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.