Política

La fiscalia podria demanar a Llarena activar les euroordres contra els consellers Ponsatí, Comín i Puig

El ministeri públic no tindria tan clars els procediments contra Serret, Rovira i Gabriel

La fiscalia del Tribunal Suprem podria demanar demà al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que torni a demanar les euroordres contra els consellers Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí que es troben a l’exili, segons haurien confirmat fonts del ministeri públic. En aquests casos, l’euroordre es demanaria pels delictes de sedició i malversació.

Pel que fa a la consellera Meritxell Serret i les diputades al Parlament Anna Gabriel i Marta Rovira, la fiscalia de moment podria no demanar-les al jutge en aquest moment. En aquests casos, el motiu per no demanar-les en aquest moment tindria a veure amb el resultat de la sentència del judici de l’1-O que obligaria a demanar les euroordres contra Serret i Gabriel només per desobediència, que comportaria només una pena d’inhabilitació i multa. A més, en el cas de Gabriel, com que es troba a Suïssa s’hauria de demanar una extradició, que probablement seria rebutjada per les autoritats suïsses.

Pel que fa a Rovira, com en el cas d’Anna Gabriel no es pot demanar una euroordre perquè Suïssa no pertany a la Unió Europea, i en aquest cas també s’hauria de demanar directament una extradició, que probablement seria desestimada pel país helvètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.