Política

Ponsatí es lliurarà a la Policia escocesa el dijous per delicte de sedició

L’exconsellera catalana Clara Ponsatí es lliurarà davant la Policia escocesa dijous que ve, després que s’hagi reactivat l’euroordre de detenció per un delicte de sedició.

Així ho ha confirmat aquest dimarts el seu advocat, Aamer Anwar, que ha explicat que Ponsatí acudirà a les 10.30 GMT a la mateixa comissaria del centre d’Edimburg en què es va posar en mans de les autoritats el març de 2018, després de l’emissió de la primera ordre de detenció.

Allí l’extitular d’Educació en el Govern català serà detinguda i posada a disposició d’un Tribunal d’Edimburg “per a una audiència que s’espera que comenci a les 14.00 GMT en la qual el seu equip legal sol·licitarà la llibertat sota fiança”, segons Anwar. L’advocat va assegurar que en l’ordenament jurídic escocès “no existeix el delicte de sedició”, però que serà “tasca dels tribunals decidir si existeix un equivalent”.

Anwar ha destacat que Ponsatí “es declara innocent” i que es “defensarà amb fermesa del càrrec que li atribueixen les autoritats espanyoles”, ja que de ser “extradida i condemnada” es podria enfrontar “a una sentència de fins a 15 anys”.

En un comunicat, l’equip legal liderat per Anwar ha explicat que “Clara creu que l’acusació és part d’”un enjudiciament motivat políticament’ i afirma que la seva extradició seria injusta i incompatible amb els seus drets humans”, ha afegit.

Després de sortir d’Espanya en 2017, Ponsatí va romandre uns mesos a Bèlgica, al costat de Puigdemont i els també exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret, i el març de 2018 es va reincorporar al seu lloc en la Universitat de St Andrews a Escòcia, on, fins al 2016, va ser directora de l’Escola d’Economia i Finances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.