Política

Urdangarin surt de la presó per passar Nadal a casa

El cunyat de Felip VI no tornarà al penal fins dissabte perquè té un permís de 4 dies

Iñaki Urdangarin, marit de Cristina de Borbó, gaudeix des d’ahir d’un permís penitenciari de quatre dies. El gendre del rei d’Espanya, condemnat a cinc anys i deu mesos de presó pel cas Nóos, va sortir ahir cinc minuts abans de tres quarts de nou del matí de la presó de Brieva (Àvila), per complir les seves feines de voluntariat a l’Hogar Don Orione, a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, i no tornarà al penal fins dissabte, 28 de desembre.

Aquest permís de quatre dies, autoritzat pel jutjat de vigilància penitenciària 1 de Valladolid, que ja li havia estat concedit per la junta de tractament de la presó avilesa, ha permès al gendre de Joan Carles de Borbó de passar la nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve a casa, en família.

La sortida d’Urdangarin, condemnat per malversació, prevaricació, frau a l’administració, dos delictes fiscal i tràfic d’influències, ha coincidit amb el dia que el seu cunyat, Felip VI, va fer el discurs de Nadal. L’exduc de Palma, classificat en segon grau, va demanar aquest permís penitenciari a finals del mes passat, un cop complerta la quarta part de la condemna. Tot i que inicialment havia demanat set dies de permís, el màxim que preveu la llei, la junta de tractament de la presó el va reduir als quatre dels quals gaudeix des d’ahir. Iñaki Urdangarin va ingressar a la presó de dones de Brieva el 18 de juny de 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.