Política

El ponent de l’informe del Consell d’Europa visita els presos polítics a Lledoners

Boriss Cilevics s’ha reunit durant més de tres hores amb els dirigents independentistes empresonats

El diputat letó és l’encarregat de l’estudi sobre la situació dels presos a Espanya i Turquia

El ponent de l’informe del Consell d’Europa (CoE) sobre polítics empresonats, Boriss Cilevics, ha visitat aquest dimecres els líders presos a Lledoners. El polític letó ha arribat a quarts de tres de la tarda i ha sortit passades les sis.

Boriss Cilevics, socialista, és l’encarregat de realitzar l’informe que inclourà la situació dels presos a Espanya i Turquia. En el seu viatge a l’Estat, des d’aquest dimarts i fins dijous, es reunirà amb el govern català i també l’espanyol. Aquesta mateixa tarda també té previst reunir-se amb el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafel Ribó. Segons fonts consultades, el ponent vol tenir enllestides “el més aviat possible” les conclusions de l’informe.

Aquest futur informe sobre l’Estat espanyol i el turc va ser impulsat per un grup d’una vintena de diputats del CoE el passat gener, però fonts de l’organització recorden que el text amb les conclusions del ponent haurà de ser aprovat pels membres de l’Assemblea.

Malgrat que no es volen donar més detalls de la investigació, fonts consultades per l’ACN asseguren que l’informe s’intentarà finalitzar “el més aviat possible”. De fet, a la sortida de la presó, Cilevics ha dit als periodistes que volia que el document es debatés en un plenari abans de l’estiu.

El diputat letó haurà de presentar l’informe final que inclogui una “resolució o recomanació” al comitè de Drets Humans, que podrà presentar esmenes al text abans que sigui votat.

El Consell d’Europa és una organització centrada en la defensa dels drets humans que agrupa 47 estats europeus i té seu a Estrasburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.