Política

Homenatgen Conxita Grangé, l’última supervivent catalana dels camps d’extermini nazis

Torrent carrega contra la “indiferència” davant de la intolerància i l’auge de l’extrema dreta a Europa

El Parlament de Catalunya ha retut homenatge pòstum a Conxita Grangé, l’última supervivent catalana dels camps d’extermini nazis, durant un acte aquest dilluns en memòria de les víctimes de l’Holocaust.

Grangé, que va servir d’enllaç a la resistència francesa amb 18 anys, va ser deportada al camp de Ravensbrück, d’on va escapar, però després va ser detinguda per les SS, que la van enviar al camp de Sachsenhausen.

D’aquest camp en va sortir en una de les anomenades “marxes de la mort” amb 84 dones més, de les quals en van sobreviure 22, entre elles Grangé, que avui ha estat homenatjada davant la presència de dues nebodes.

En la seva intervenció, el president de Parlament, Roger Torrent, ha remarcat que l’Holocaust “és una advertència de fins a on poden arribar l’odi i la intolerància contra la diversitat”. Torrent ha tingut un record també per a Neus Català, supervivent del camp nazi de Ravensbrück que va morir l’abril de l’any passat.

El president del Parlament ha carregat contra la “indiferència” davant dels moviments intolerants com l’extrema dreta i el feixisme.

A més, Torrent ha destacat que “s’utilitzen lleis, tribunals i i institucions per dissimular la persecució de col·lectius i vulnerar drets humans sota la mascara de marcs legals”. “Hem de ser conscients que això està succeint”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.