Gran angular

El ’crowdequity’ creix un 51% al 2019

25 startups van aconseguir 17,3 milions d’euros de finançament

Fins a 25 startups catalanes han aconseguit 17,3 milions d’euros de finançament a través de les plataformes de crowdequity l’any 2019, el que es tradueix en un creixement del 51% del finançament respecte del 2018, quan es van assolir 11,4 milions d’euros.

Segons revela ACCIÓ, aquesta xifra és la més alta dels últims sis anys, des que van començar a operar aquestes entitats de finançament empresarial a Catalunya. A parer de Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ, “el 2019 l’equity crowdfunding va assolir xifres d’inversió rècord a Catalunya i es va consolidar com un instrument financer alternatiu de primer nivell, a poca distància d’alternatives consolidades i amb més anys de recorregut com les xarxes d’inversors privats.”

Aquestes plataformes digitals de finançament col·lectiu d’inversió agrupen particulars, professionals i altres possibles inversors o microinversors per connectar-los amb startups i emprenedors que cerquen socis. Actualment Capital Cell, Crowdcube i The Crowd Angel són les tres entitats de crowdequity acreditades per ACCIÓ.

58 candidats.

El 2019, més de 58 empreses catalanes van presentar els seus projectes als inversors en l’àmbit de l’equity crowdfunding, dels quals finalment 25 han obtingut finançament. Hi destaquen rondes d’inversió d’empreses com Bionure (1,3 milions d’euros); Made of Genes (1,2 milions d’euros); Devicare (1,6 milions d’euros); Pangea Aerospace(0,9 milions d’euros) o Goodgut (0,5 milions d’euros).

El valor mitjà de cada operació ha estat al voltant de 700.000 euros. Per sectors, durant el període 2017-2019 les TIC han esdevingut el sector d’activitat que ha captat un volum d’inversió més elevat (44%), seguides de les ciències de la vida (39%) i la indústria (13%).

Dins del context europeu, com comenta Joan Romero, “la inversió a Catalunya vehiculada a través d’aquest tipus de plataformes ha crescut en volum i percentatge els darrers anys respecte el total de la inversió a Europa, fet que posa de manifest la ràpida adopció d’aquests instruments alternatius per part de les startups catalanes.” Segons les dades més recents d’àmbit europeu de l’European Alternative Finance Benchmarking Industry Report de la Universitat de Cambridge, el volum d’inversió a Europa de l’equity crowdfunding el 2017 va ser de 211 milions d’euros, de manera que Catalunya representa el 4,7% del total (9,9 milions d’euros). Es tracta d’un percentatge que duplica el de l’any 2015, quan va representar el 2,3% del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.