Societat

Assenyalant les violències

El comitè Vaga Feminista de Terrassa organitza una acció al centre de la ciutat per visibilitzar alguns espais on diuen que hi ha hagut assetjament masclista

La selecció s’ha fet amb denúncies rebudes a través del correu electrònic

Campanyes com el MeeToo han servit perquè moltes dones perdin la por i s’atreveixin a denunciar situacions d’assetjament o agressió viscudes en primera persona. A Terrassa, la coordinadora Vaga Feminista ha seleccionat uns quants d’aquests casos, rebuts per correu electrònic, i ha decidit assenyalar els espais on s’han produït aquestes violències masclistes. Ahir va ser el dia escollit. L’hora: les deu del matí. El lloc: la plaça Didó. Una seixantena de dones, armades amb tambors, mocadors liles i roses, fulls de mà i molta indignació, van iniciar un recorregut pel centre per visibilitzar, tal com van destacar en un manifest, “algunes de les violències patriarcals que vivim les dones i les persones amb identitats no hegemòniques pel simple fet de ser-ho”.

Una sala de festes, per exemplificar la violència sexual, l’ajuntament o la policia, com a exemple de violència institucional, la zona comercial, com a mostra de violència derivada de la “pressió estètica”, els jutjats, com a testimoni de “justícia patriarcal”, i fins i tot algun cas d’assetjament en un centre d’educació secundària. “El que hem volgut fer és un mapatge de totes les violències masclistes i lgtbifòbiques que es donen de forma quotidiana a la ciutat”, va resumir una de les manifestants.

A cada un dels espais, les manifestants, entre les quals hi havia, tot i que en un lloc de rereguarda, un reduït grup d’homes, cridaven consignes contra el sistema patriarcal i també contra el capitalisme mentre enganxaven cartells on denunciaven que l’establiment o institució en qüestió “està perpetuant” la violència masclista. “El que volem és parlar de totes les violències, les més visibles i les més subtils, les que vivim quotidianament, les que es viuen en l’àmbit privat, en el públics, en les fronteres, en els cossos, en les vides...”, resumia el comunicat.

No va haver-hi gaires adhesions a la marxa durant el recorregut. Cridaven: “Contra el patriarcal, acció directa”, “Tranquila hermana, esta es tu manada” o “Traieu els rosaris dels nostres ovaris”. Al vespre, es van sumar a una marxa de torxes a Rubí, expressament convocada com a “No-mixta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.