Societat

Grècia anuncia mesures als camps de refugiats

Grècia va anunciar ahir les primeres mesures de prevenció contra el coronavirus als campaments de refugiats, gairebé tres setmanes després d’haver-se detectat el primer contagi i que diverses ONG haguessin denunciat l’alt risc de propagació de l’epidèmia entre la població refugiada. El Ministeri de Migració va anunciar en un comunicat la cancel·lació de totes les visites als camps, un examen mèdic a cada nouvingut, la desinfecció diària de tots els espais comuns i la suspensió de tota activitat en espais tancats, així com dels cursos que ofereixen ONG. A més, s’insta els refugiats a no sortir dels campaments si no és imprescindible i es va anunciar la distribució d’informació en grec, anglès, francès, àrab i farsi.

També s’està avaluant la possibilitat de distribuir el menjar en els campaments de registre de les illes de l’Egeu només una vegada al dia per evitar contagis.

Encara que fins ara Grècia no ha detectat cap contagi en persones refugiades, el risc és extremament greu en els camps de registre de les illes de l’Egeu, on més de 42.000 persones malviuen en instal·lacions amb capacitat per a només 6.500. En els camps escassegen els serveis de sanejament adequats i l’accés a serveis mèdics elementals, i els hospitals de les illes tenen una capacitat d’atenció limitada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.