Societat

Simulador de Coronavirus amb diferents nivells de confinament

L’extensió del virus arreu del món ha posat en marxa diferents models de confinament, des de les mesures dràstiques aplicades de bon principi a la Xina fins als models espanyol, italià o de la Gran Bretanya

Aquí trobareu una simulació gràfica de l’evolució de la velocitat dels contagis del Covid 19 segons els diferents models de restricció de moviments de la ciutadania aplicats arreu del món. Els gràfics ofereixen tres escenaris. El primer amb llibertat total de moviments. El segon amb un confinament del cinquanta per cent. I el tercer amb un confinament del vuitanta-cinc per cent i més restriccions afegides.

Els exemples mostren un grup de partícules sanes (blaves) que son infectades per una altra que conté el virus (vermella) i al cap d’un cert temps es curen (blau clar). L’animació està basada en variables espacials aleatòries. Els resultats no son reals, son una aproximació que ens serveix per comparar els resultats depenent del grau de moviments d’una hipotètica població que pot o no prendre precaucions.

A la part superior de l’animació hi ha una gràfica on es veu l’evolució de la distribució dels “No infectats”, “Infectats” i “Recuperats”.

Quan ha acabat la primera animació, pots escollir entre tres variables. El resultat mai és el mateix perquè hi ha un factor aleatori de moviments. Recomanem escollir una opció vàries vegades per veure les diferències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.