Economia

Un terç de les botigues no tornaran a obrir

Només un 23% dels negocis tenen garanties de superar el tancament

Un de cada tres comerços i establiments de serveis de la demarcació de Girona és susceptible de tancar definitivament el 30 d’abril, segons dades de l’enquesta setmanal de la Diputació de Girona que s’ha fet a 139 propietaris d’establiments. Dels establiments que podrien tancar, un 11% ja ho donen per fet com a conseqüència dels baixos nivells de tresoreria i la limitació de recursos propis, que no els permeten compensar la caiguda de vendes a causa de la crisi sanitària.

Aquesta situació s’aguditza quan es posa l’horitzó al final de maig. Tan sols un 23% asseguren tenir garanties de poder afrontar tot aquest temps de tancament i tirar endavant. Cal remarcar que un 76% del comerç urbà gironí ha negociat en l’última setmana una o més mesures econòmiques per sostenir l’empresa mentre duri la prohibició d’obertura dels establiments.

La facturació ha baixat un 85,6% respecte a la mateixa època de fa un any, tot i que el descens és d’un 35% en el sector de l’alimentació, malgrat que un de cada cinc d’aquests negocis ha incrementat vendes, principalment fleques, carnisseries i fruiteries. Els responsables del 72,6% dels establiments estan preocupats per la seva viabilitat o són molt pessimistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.