Economia

El govern espanyol assegura el pagament de les pensions amb un préstec de 13.830 milions d’euros a la Seguretat Social

L’executiu admet que pot haver-hi “tensions de liquiditat” després de les mesures pel coronavirus

El govern espanyol ha aprovat al Consell de Ministres d’aquest dimarts concedir un préstec de l’Estat a la Seguretat Social per un import de 13.830 milions d’euros per assegurar el pagament de les pensions.

Segons un comunicat del Ministeri de Seguretat Social, el préstec permetrà garantir el “pagament puntual” de les pensions, en especial quan s’abonen conjuntament les nòmines ordinària i extraordinària –al juny i al novembre– la qual cosa implica el pagament de 20.000 milions d’euros. Aquest abonament extraordinari “pot generar tensions de liquiditat al sistema després de les mesures excepcionals preses per la pandèmia de la Covid-19”, apunta el text.

El Ministeri de Seguretat Social remarca que les mesures extraordinàries pel coronavirus –com la prestació per cessament d’activitat als autònoms, l’exoneració de les cotitzacions per ERTO de força major o els ajornaments en el seu pagament– sumat a l’increment de despesa en les prestacions d’atur “impactaran aquest any sobre els ingressos i despeses del sistema”.

El préstec “assegura el pagament puntual de les pensions i permetrà a la Seguretat Social planificar amb suficient antelació la disposició de recursos necessaris per fer front a aquests desemborsaments extraordinaris”, afirma el Ministeri.

El govern espanyol eleva el sostre de despesa del ministeri de Transports per afrontar els ajuts al lloguer

La mesura permetrà assumir els avals per a llogaters en situació de vulnerabilitat
ACN

El govern espanyol ha aprovat elevar el sostre de despesa del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana perquè pugui afrontar els ajuts al lloguer. Concretament, l’autorització perquè pugui modificar els percentatges vigents dels compromisos de despesa amb càrrec als exercicis 2021 a 2031 es fa perquè pugui assumir els avals per a llogaters en situació de vulnerabilitat.

D’aquesta manera, el ministeri encapçalat per José Luis Ábalos podrà formalitzar amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) una línia d’avals de l’Estat de fins a 1.200 milions d’euros, per un termini de 14 anys, per a llogaters en situació de vulnerabilitat que no puguin pagar-lo pel coronavirus. La mesura tindrà uns 450.000 beneficiaris, segons càlculs de l’executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.