Política

Cuixart, Rull i Turull tornen a sortir del penal per treballar

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, reprendrà avui les sortides de la presó per anar a treballar a la seva empresa de Sentmenat, permís que li va concedir la junta de tractament de Lledoners el febrer passat, a través de l’aplicació de l’article 100.2, segons va informar ahir l’entitat. També sortiran Josep Rull i Jordi Turull per anar a la feina.

El Departament de Justícia va suspendre totes les sortides laborals i de voluntariat dels reclusos classificats en tercer grau i amb el 100.2 arran de l’ordre del govern espanyol de confinament total. La consellera de Justícia, Ester Capella, va detallar ahir que “les persones privades de llibertat que tenien una feina abans del confinament ara hi tornaran de manera progressiva”, com des d’ahir ja poden fer en sectors de la construcció i l’empresa. Justícia detalla que hi ha 1.841 reclusos en tercer grau, dels quals només 188 són a la presó, ja que a la resta se’ls ha permès fer el confinament a casa seva per evitar contagis. Hi ha 22 persones amb el 100.2 laboral, on són els presos polítics menys l’exconsellera Dolors Bassa, la presidenta Carme Forcadell i Jordi Sànchez.

Per evitar riscos, Justícia va indicar que els reclusos que surtin a treballar seran traslladats a un mòdul especial, apartats de la resta. El ministre Fernando Grande-Marlaska ja va alertar ahir que “cal garantir la salut de tots” els presos i que “els tècnics ho han de valorar bé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.