Economia

El VAB mensual català cau un 53,5 % fins al 14 d’abril

La producció va caure un 46,6 % durant la primera setmana del confinament i més d’un 60 % la segona, segons un informe de PIMEC

La construcció és el sector més afectat, amb una reducció del 85 % de la producció

El Valor Afegit Brut (VAB) mensual català va caure un 53,5% fins al 14 d’abril per l’impacte del confinament, segons l’informe Una estimació de l’impacte inicial d’un mes de confinament sobre el VAB a Catalunya elaborat per L’observatori de la PIMEC.

La producció va caure un 46,6% durant la primera quinzena de l’estat d’alarma, una xifra que va augmentar fins al 60,4% dues setmanes després.

La reducció del VAB representa un 4,4% de la xifra anual a Catalunya i correspon a un impacte de 10.000 milions d’euros sobre una producció mensual mitjana de 19.000 milions.

La construcció és el sector més afectat, amb una reducció del 85% del VAB, seguida dels serveis, amb un descens del 53%.

El volum més gran d’incidència econòmica el pateix el grup del comerç, el transport i l’hostaleria, que concentren una tercera part de la caiguda de la producció total de l’economia catalana.

Les activitats artístiques, recreatives i altres serveis com les perruqueries perden fins a un 88% d’activitat.

La indústria, amb una reducció del VAB del 48%, ha tingut una afectació de prop de 1.800 milions d’euros i una reducció més important en la segona quinzena de confinament que en la primera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.