Economia

El 30% de les empreses de l’Anoia reobren

S’han presentat 1.426 ERTO, que afecten vora 9.400 treballadors

La comarca de l’Anoia va sortir ahir de la situació de confinament total –dimarts va ser festiu– i el 30% de les empreses van reprendre l’activitat, tal com va explicar ahir el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech. Entre les que no han reprès la seva activitat hi ha les 1.425 que han presentat ERTO, que han afectat cap a 9.400 treballadors, i també les que han optat per no obrir perquè els seus clients encara no han reprès l’activitat o bé perquè encara no disposen de les mesures de protecció necessàries. “Hem aconseguit 15.000 mascaretes que estem fent arribar a les empreses”, va explicar Domènec, que va lamentar la situació de desemparament de les empreses.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va reclamar que es resolgui la situació dels treballadors de fora de la Conca d’Òdena que es van quedar sense poder anar a treballar mentre va durar el tancament perimetral de la zona. Va remarcar que els ajuntaments sí que han fet “la feinada” de preparar la documentació per tramitar les baixes però va lamentar que el Servei Català de la Salut encara no hagi donat resposta a aquests treballadors. “No pot ser que la burocràcia alenteixi el que és un dret molt important”, va assegurar.

Castells també va donar dades de defuncions a la Conca d’Òdena les darreres tres setmanes. Les xifres tripliquen el nombre de morts registrats durant les mateixes dates de l’any passat. Tot i això, el nombre de defuncions s’ha anat reduint. La setmana del 23 al 31 de març hi va haver 90 defuncions, la de l’1 al 7 de març van ser 50 i la darrera setmana en van ser 40. Un total de 180 defuncions per les 42 del mateix període de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.