Societat

El compromís de sanitaris immigrats

L’Ajuntament contacta amb 300 veïns professionals de la salut que no poden treballar perquè són estrangers

Volen la seva regularització

L’Ajuntament de Barcelona ha contactat amb uns 300 veïns i veïnes immigrants que tenen formació sociosanitària i que podrien treballar avui mateix en hospitals i residències de gent gran per ajudar a fer front a la pandèmia del coronavirus però que no poden fer-ho perquè no tenen la titulació homologada ni la seva situació administrativa regularitzada.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació Ciutadana, Marc Serra, va denunciar ahir aquesta realitat: “Totes aquestes persones volen treballar. I el govern espanyol només hauria de fer una instrucció, recollint el que diu l’article 127 del reglament de la llei d’estrangeria, que permet la regularització de persones estrangeres quan hi hagi raons d’interès públic o seguretat nacional, com ara l’emergència actual”, va declarar. Des del servei municipal del Saier s’ha contactat amb aquest gruix de persones, i en queden de pendents. Segons Serra, dels 300 contactats, uns 50 podien treballar i van ser derivats a la Generalitat i en 10 casos s’ha demanat l’homologació del títol al ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, i que agiliti aquest procés tal com va prometre, ja que ara triga més de sis mesos.

Alguns d’aquests barcelonins s’han unit a Sanitarios Inmigrantes Solidarios , un grup que ja aglutina uns 170 professionals d’Amèrica Llatina. Yamile Caicedo, auxiliar d’infermeria colombiana que fa anys que resideix a Alemanya, és la impulsora i portaveu del grup, ja que la seva filla viu a Barcelona. “Vaig començar a donar consells de neteja i prevenció en un xat d’amistats i vam veure que molts teníem estudis sanitaris i que tothom volia col·laborar, però ni en voluntariat no els volen. Els recursos humans són aquí, no cal anar a buscar-los a fora!”, s’exclamava ahir per telefon Caicedo, i hi afegia: “A Alemanya mai m’han demanat l’homologació del títol. He estudiat l’idioma i perfeccionat coneixements.” A banda de la seva aportació laboral, entitats de drets humans, com ara Irídia , s’han sumat a la campanya estatal per reclamar la regularització de les persones immigrants davant l’actual crisi sanitària i social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.