Salut

El govern espanyol treballa en tornar a l’activitat en dos temps, a l’estiu i a finals d’any

Les dues etapes afectarà primer als sectors productius fins a l’estiu i el segon, el turisme, la cultura i l’oci

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha explicat que el govern espanyol treballa en un reinici total de l’activitat en dos temps: “Un que abordarà els sectors productius fins a l’estiu i un altre que s’allargarà fins a finals d’any” i que afectaria els sectors com el turisme, la cultura i l’oci.

Segons ha assenyalat en una entrevista a TVE, el govern espanyol està dissenyant mesures per protegir l’activitat i el treball en sectors com el turisme, la cultura i l’oci, així com en la navegació aèria i marítima, actualment paralitzats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per força major.

En el cas d’aquests sectors ja se sap “que tindran enormes dificultats”, ha dit la ministra, per la qual cosa Treball dissenya amb els agents socials “com pautar les mesures per donar també atenuació social a aquest procés”.

A més, ha recordat que la ministra d’Indústria , Reyes Maroto, està treballant amb el sector per definir “plans d’actuació concrets” per salvar l’activitat de la restauració, hostaleria i comerç que “defineixen l’estructura productiva d’Espanya”.

Des de Treball, ha afegit, hi ha taules de diàleg social amb patronal i sindicats així com reunions amb els portaveus dels grups parlamentaris per estudiar com continuar amb els ERTOs per força major en aquests sectors que “a dia d’avui i fins d’aquí a molts mesos continuaran sense activitat”.

“Estem treballant amb les forces polítiques perquè aquest sector que és molt important per al país no quedi desprotegit i no caigui”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.