Societat

El Consell d’Europa avisa que la Covid-19 augmenta “els riscos de corrupció”

El GRECO demana als estats “transparència”, “vigilància” i “rendició de comptes” en les accions contra la pandèmia

El Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO) avisa que la pandèmia de la Covid-19 augmenta “els riscos de corrupció” per l’emergència sanitària, l’escassetat de productes, la concentració de poder dels governs i les elevades quantitats de diners que s’estan destinant a combatre l’expansió del virus. En una guia per prevenir la corrupció en el context de l’emergència sanitària, el GRECO demana als estats “transparència”, “vigilància” i “rendició de comptes” davant unes “circumstancies excepcionals”. “Aquests instruments són més importants que mai”, apunta l’informe.

La guia per prevenir la corrupció apunta al sector sanitari com el més “exposat” a aquestes pràctiques per la “immediata necessitat de subministraments mèdics, centres abarrotats i equips mèdics sobrecarregats”.

“Hi pot haver diversos tipus de corrupció en el sistema de salut, per exemple, però no únicament, en el sistema d’adquisició, suborns en els serveis mèdics i corrupció en les inversions per a la recerca i el desenvolupament, així com conflictes d’interessos, el rol dels lobbies i el frau relacionat amb la Covid-19”, apunta l’informe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.