Economia

El petroli no atura la caiguda, amb el preu més baix en 18 anys

El mercat del petroli va obrir ahir amb expectació màxima, després de la jornada històrica precedent de dilluns. Aleshores, el preu del petroli va viure una situació inèdita amb una caiguda històrica del 305% en el barril de referència als Estats Units, el West Texas. Per primer cop des que hi ha estadístiques va quedar-se en 37,63 dòlars, pressionat per la caiguda de la demanda internacional a causa del coronavirus, que ha saturat els magatzems del sector. Els experts atribueixen, sobretot, precisament a aquesta falta de capacitat d’emmagatzematge als EUA coincidint amb la finalització dels contractes de maig la caiguda històrica.

La davallada es va traslladar ahir al barril europeu, amb una caiguda del preu del Brent del 20%, fins als 18 dòlars, el preu més baix en 18 anys. En el global de l’any, el preu del Brent ja ha caigut del 60%. Al gener, cotitzava a 65 dòlars.

En l’obertura de la jornada al mercat nord-americà, el Texas no va recuperar el tremp i els nous contractes de lliurament pel juny continuaven restant preu, fins al 14,32%, la pitjor dada dels darrers 21 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.