Política

Rufián veu “imprudent” abordar la reconstrucció en una comissió

El portaveu d’ERC al Congrés apunta que “és la millor manera que un tema mori”

Rebutja les declaracions de Budó: “Nefastes, no les comparteixo”

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha considerat “imprudent” que l’espai per abordar la reconstrucció sigui una comissió parlamentària: “La millor manera que un tema mori és fer una comissió parlamentària”, ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a TVE. Segons Rufián, és “una pena” perquè “un tema tan enorme” s’hauria d’abordar en un altre espai i no “com si fos qualsevol altre tema”. Tanmateix, Rufián ha dit que “segurament” hi seran igualment però ha opinat que s’haurà de reconduir: “La realitat ens passarà per sobre”, ha dit. D’altra banda, el republicà ha rebutjat les declaracions de la portaveu del Govern, Meritxell Budó: “Nefastes, no les comparteixo. A mi no m’escoltaran mai dir alguna cosa així”.

Budó va afirmar que una Catalunya independent hauria gestionat millor la crisi del coronavirus i no s’haurien produït tantes morts. Rufián ha tornat a criticar que l’Estat hagi optat per la “recentralització” que veu “cada cop més absurda” i ha opinat que cal començar ja a fer una desescalada “asimètrica”.

Tot i això i la “bunquerització” que retreu a l’executiu espanyol, Rufián ha dit que ERC “intentarà ser el màxim responsable possible fins al final”. Rufián ha recordat que la proposta per a la reconstrucció va començar “malament” amb la proposta de reeditar els Pactes de la Moncloa, els ha tornat a rebutjar i ha insistit en uns pactes integrals per a la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.