Economia

Menys accidents laborals greus

CCOO diu que en el primer trimestre del 2020 hi ha hagut un 68% menys d’accidentats greus a la demarcació

Els accidents greus per accident de treball han baixat un 68% a la demarcació de Girona el primer trimestre del 2020 respecte al mateix període del 2019, i han passat dels 19 accidents greus als 6 d’aquest any.

Pel que fa als accidents mortals, han passat de dos morts el 2019 a tres aquest any, xifra que representa un 34% més, segons dades facilitades pel sindicat CCOO amb motiu del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, que es commemora avui i que porta el lema de Com més precarietat, més sinistralitat. Amb la Covid-19, el sindicat ha incrementat l’activitat d’assessorament per fer front a la “demanda d’informació que els treballadors han necessitat”. Entre els sectors amb més problemàtiques i consultes plantejades hi ha hagut el de la recollida de residus i neteja viària (37), seguit del de la neteja de centres sanitaris (30), la industria i el sector que engloba altres col·lectivitats, comerç essencial i seguretat (17). A continuació hi ha el servei d’atenció domiciliària, residències i centres de menors (11) i el de l’administració local i comarcal (7).

CCOO diu que la pandèmia ha suposat un fort impacte a escala social, laboral, sanitària i econòmica. Unes 715.000 persones a Catalunya treballen en “primera línia ” contra la pandèmia en sectors com ara els de la sanitat, els serveis socials, l’alimentació i els cossos de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.