Gran angular

GVC Gaesco preveu una recuperació ràpida

El grup financer assenyala que la recuperació en V ja s’ha iniciat a la Xina i que els mercats financers acabaran l’any 2020 en positiu

El grup financer GVC Gaesco preveu que la recuperació econòmica després de la crisi sanitària serà ràpida, amb creixement en V als mercats financers i l’economia i al retrocés del virus.

Pel que fa al comportament del virus, que seria de V inversa, després d’un ascens fort fins assolir el pic, durant dos mesos i mig, “ara encarem el desconfinament i les seves múltiples formes d’implementació”, com opina Jaume Puig, director general de GVC Gaesco Gestión. A causa d’aquest funcionament de l’epidèmia, Puig observa que la recuperació en forma de V ja s’albira a Xina, molt per damunt del que s’esperava, a causa de la facilitat d’accés al crèdit que manifesten tenir les empreses cotitzades i que assegura un teixit social i productiu raonableent intacte a la fase post-Covid. Segons l’FMI, al 3% de caiguda del PIB mundial el 2020 li seguirà un 5,8% de creixement el 2021.

Per la seva banda, Marisa Marzo, subdirectora d’anàlisi de GVC Gaesco Valores, detalla que, malgrat ser una de les crisis més grans de la història, “la mobilització de recursos per part de les autoritats fiscals i monetàries és també la més ràpida i la més gran mai vista.”

En el camp borsari, la davallada va ser ràpida i ara la pujada de la V ja s’ha iniciat, tot i que encara no s’ha completat. Des dels mínims de fa un mes, l’Ibex-35 ha pujat un 11%; l’Eurostoxx-50, un 24% i el S&P500, un 27%. Segons es desprèn de l’informe de GVC Gaesco, les caigudes de les borses nord-americana i europea, no de la xinesa, són excessives, i això vol dir que els descomptes fonamentals superen l’efecte de la Covid-19 i les borses haurien d’acabar aquest 2020 en positiu.

A parer del grup financer, estaríem en el camí que va de la fase 1 a la fase 2 en el procés de selecció de valors, i això vol dir que els inversors hauran de passar de valors totalment defensius a la fase 1 a valors amb més exposició al cicle econòmic, però sense una relació elevada amb el Covid-19, a la fase. És previst, doncs, que hi hagi volatilitat fins a l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.