Economia

Manifestació virtual i preocupació pels ERTO

Amb el lema ‘Salut, treball i justícia social’ els sindicats CCOO i UGT convoquen a publicar a Twitter reivindicacions per reclamar els drets laborals

La manifestació del Primer de Maig d’aquest any serà virtual i “molt estranya”. Es farà a dos quarts de dues del migdia per Twitter. A través de diferents etiquetes que es publicaran a les xarxes socials, la UGT i CCOO convoquen a seguir les reivindicacions per reclamar drets laborals “en un moment tan delicat” com l’actual. La manifestació virtual tindrà el lema Salut, treball i justícia social i té per objectiu donar veu a totes aquelles persones que han perdut temporalment la feina, a aquells treballadors que continuen actius i, sobretot, als col·lectius que “s’estan jugant la vida”, en referència al personal sanitari.

CCOO i la UGT a les comarques gironines afronten el Primer de Maig amb la “preocupació” que els 10.700 ERTO (afecten 67.000 persones) que ja s’han presentat a la demarcació “no es converteixin en ERO”. Els secretaris generals de la UGT i de CCOO a les comarques de Girona, Xavier Casas i Bartomeu Compte, asseguren que estan “molt pendents” de possibles irregularitats d’algunes empreses que fan acomiadaments aprofitant la situació de crisi sanitària. Un dels col·lectius que més preocupa els sindicats són els fixos discontinus, que treballen majoritàriament a l’hostaleria, un sector “clau” a la demarcació. I és que els sindicats calculen que més de la meitat de les 80.000 sol·licituds d’atur registrades a les comarques gironines són d’aquest col·lectiu.

Els secretaris generals de CCOO i la UGT, Bartomeu Compte i Xavier Casas, asseguren que un dels col·lectius que no està emparat pels expedients temporals són els treballadors fixos discontinus. Es tracta de persones que es dediquen majoritàriament al ram de l’hostaleria, un dels més afectats, i un sector “clau” a les comarques de Girona. En aquest sentit, tant Compte com Casas han exigit que s’obligui les empreses a fer ERTO a aquests treballadors, perquè representen una part molt important de persones a la demarcació. En concret, CCOO estima en més de 40.000 els treballadors fixos discontinus que ja han demanat la prestació d’atur. D’aquests, la gran majoria s’han vist afectats per un ERO.

D’altra banda, Compte ha expressat la seva preocupació per un repunt de la sinistralitat laboral. Si el 2019 es va tancat amb un descens de l’1’8%, els dos primers mesos d’aquest 2020 ha crescut del 9%, sense tenir en compte les dades relatives a l’afectació de la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.