Economia

L’Organització Mundial del Turisme creu que el turisme internacional podria caure fins a un 80% el 2020 pel coronavirus

El sector turístic europeu s’exposa a perdre uns 22 milions de viatgers

El turisme internacional podria caure entre un 60% i un 80% aquest 2020 per la crisi del coronavirus, segons un estudi fet per l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

Segons aquest estudi, les perspectives de futur varien en funció del moment en el qual s’eliminin les restriccions de mobilitat. Així, si les restriccions per viatjar a nivell internacional es comencen a aixecar a principis de juliol, el volum de turistes es reduiria un 58%. Si fos al setembre, la reducció seria d’un 70% i, si això no passa fins a principis de desembre, la caiguda serà d’un 78%.

Això implicarà unes pèrdues per al sector turístic mundial d’un bilió d’euros que posaran en risc més de 100 milions de llocs de treball.

En el cas d’Europa, aquesta indústria s’exposa a perdre uns 22 milions de viatgers. “És de lluny la pitjor crisi que ha patit mai el turisme internacional”, alerta l’OMT.

Els experts de l’organització esperen veure senyals de recuperació el 2021.

Brussel·les admet que els estats “trigaran temps” a aixecar tots els controls fronterers a la UE

La CE presentarà la setmana que ve les seves recomanacions per reactivar la mobilitat a l’espai Schengen
ACN

La Comissió Europea ha admès que els estats “trigaran temps” a aixecar tots els controls fronterers dins la Unió Europea.

L’eurocomissaria d’Interior, Ylva Johansson, ha anunciat aquest dijous que la setmana que ve presentarà les recomanacions europees per reactivar la mobilitat a l’espai Schengen, així com una sèrie de mesures per donar suport al sector turístic.

Johansson ha avançat que per aixecar controls a les fronteres els estats haurien de tenir en compte els contagis de la Covid-19, la situació del sistema sanitari, les mesures de distanciament social i l’objectiu dels viatges. “En el curt termini hem de reactivar la mobilitat dins d’Europa”, ha dit.

Des de Brussel·les aposten per permetre els viatges “com més aviat millor”, primer per a “determinats grups” per “motius concrets” i després ampliar-ho a la resta. Tanmateix, alerten que els estats no poden discriminar en funció de la nacionalitat. “Els estats no poden obrir les seves fronteres a ciutadans d’un país de la UE i no d’un altre”, ha avisat Johansson.

Johansson ha reconegut que les restriccions frontereres que van imposar alguns estats de la UE a l’inici de la crisi no van ser “proporcionades”. “Hi va haver una mica de caos i una manca de coordinació”, ha assegurat. L’eurocomissaria defensa que ara la situació ja és “estable” i que estan gestionant bé les fronteres.

A llarg termini Johansson defensa ampliar l’espai Schengen i incloure Bulgària, Romania i Croàcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.