Política

Presos polítics

Junqueras, Romeva i Forcadell tornen a sortir de la presó per treballar i fer voluntariat

El líder d’ERC i l’exconseller d’Exteriors recuperaran les hores perdudes pel confinament

L’expresidenta del Parlament sortirà tres hores més al dia per una modificació temporal de la seu de l’entitat on fa voluntariat

Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell tornaran a sortir de la presó per treballar i fer voluntariat en aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari després de la suspensió dels permisos pel confinament degut a la pandèmia de Covid-19.

Segons ha informat aquest dimecres el departament de Justícia, la Junta de Tractament de la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages) ha ampliat l’horari de sortides de Junqueras i Romeva per recuperar les hores perdudes aquestes setmanes.

Fins ara, tots dos podien abandonar el centre sis hores diàries tres dies a la setmana per anar a treballar. Ara Junqueras i Romeva podran estar fora del centre quatre dies a la setmana durant un màxim de 12 i 10 hores al dia, respectivament. En el cas de Junqueras, el canvi respon al trasllat temporal del lloc de treball i a la recuperació d’hores. Pel que fa a Romeva, l’ampliació té a veure també amb la recuperació dels permisos perduts i a una modificació del seu contracte laboral.

Mentre durin les restriccions per l’estat d’alarma, els dos presos polítics podran reprendre la seva activitat laboral només si obren els seus centres de treball.

D’altra banda, la presó de Mas d’Enric (Tarragona) ha ampliat de 9 a 12 les hores que l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, podrà sortir del centre tres dies a la setmana per fer voluntariat tenir cura d’una persona gran. A Forcadell se li ha ampliat l’horari de sortides per la modificació temporal de la seu de l’entitat on desenvolupa el voluntariat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.