Gran angular

El consum de ciment cau un 59%

La producció va davallar un 66% i les exportacions, un 68%

L’aturada de l’activitat constructora que ha comportat la crisi sanitària s’ha traduït, al mes d’abril, amb una minva del consum de ciment del 59% a Catalunya, segons dades de la patronal Ciment Català.

El consum registrat de 79.000 tones és de fet la dada mensual més baixa des que hi ha registres històrics, i situa l’acumulat del primer quadrimestre en 566.000 tones, un 24% inferiors al mateix període de l’any anterior.

L’aturada d’obres i indústries ha suposat així mateix una reducció del 66% en producció de ciment i una caiguda del 68% en les exportacions. Amb les dades acumulades del 2020, el sector estima que la caiguda del consum podria superar clarament el 10% en el conjunt de l’any, amb el benentès que el redreçament de la situació sigui ràpid i hi hagi una política decidida d’inversions públiques en infraestructures. En aquest sentit, el president de Ciment Català, Salvador Fernández Crespo, estima que “només serà possible la recuperació del sector i de l’economia si es reprenen les licitacions d’obra pública.” Afegeix que “la construcció és el sector crític en aquests moments, ja que un augment de la seva activitat pot funcionar com a locomotora de la resta de sectors productius, i salvar milers de llocs de treball ara amenaçats per l’emergència sanitària de la pandèmia.”

Ciment Català considera que la sortida de la crisi és una oportunitat per tirar endavant la lluita contra el canvi climàtic o implantar l’economia circular. És per això que demana invertir especialment en instal·lacions d’energies renovables, infraestructures de mobilitat sostenible i desenvolupar l’habitatge social i els equipaments sanitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.