Paluzie, Baños i 117 candidats més al secretariat de l’ANC
La junta electoral farà pública la llista definitiva el 29 de maig i les votacions entre els socis es faran per internet del 10 al 13 de juny
L’actual presidenta valora repetir en el càrrec si té prou suports
El procés d’elecció dels integrants del nou secretaria nacional de l’ANC arriba a la seva fase final i, a falta de rebre el vistiplau de la junta electoral i resoldre possibles reclamacions i impugnacions divendres que ve, fins a 119 socis han passat el tall d’aconseguir els avals suficients per ser candidats, entre els quals hi ha l’actual presidenta, Elisenda Paluzie, l’exdiputat de la CUP Antonio Baños i altres membres del secretariat sortint, com ara els del comitè permanent David Fernàndez (Fem República i vicepresident del Centre Català de Negocis), Arià Bayé (secretari d’incidència política) o Jordi Roset (gestió econòmica), i del secretariat, com per exemple Albert Donaire o Roger Heredia. També hi ha retorns, com ara el de l’exsecretari nacional i exdirector de comunicació sota el mandat de Jordi Sànchez, Adrià Alsina. Altres membres, com per exemple Pep Cruanyes, Betona Comín o David Minoves, no han repetit candidatura.
Després de la validació de les candidatures, el 29 de maig, es farà pública la llista definitiva i del 30 de maig al 9 de juny se celebrarà la campanya de manera virtual a través del canal de YouTube de l’ANC, través del qual es podrà adreçar qualsevol pregunta als candidats. En aquestes eleccions s’elegiran un total de 77 secretaris; 57 per representació territorial, 13 per representació nacional, 5 per àmbit sectorial i 2 del sector juvenil.
L’elecció de la presidència de l’entitat anirà a càrrec del nou secretariat i l’ACN assegurava que Paluzie valoraria repetir en el càrrec sempre que se sentís “còmoda” i tingués prou suport entre aquests membres. El cens està format per 44.981 socis, 400 persones més que en l’última assemblea general.
D’altra banda, segons Efe, la fiscalia ha arxivat les diligències de la denúncia pels delictes d’incitació a l’odi i apologia de la violència contra Paluzie presentada per Societat Civil Catalana (SCC) quan va dir que els disturbis de les mobilitzacions contra la sentència del procés “feien visible el conflicte” català al món.