Política

Els lletrats del Congrés, contraris a investigar Joan Carles I

Els juristes creuen que la inviolabilitat del rei té efectes jurídics permanents

Els lletrats del Congrés van tornar a manifestar-se contraris al fet que la mesa de la cambra admeti a tràmit les sol·licituds de comissions d’investigació sobre el presumpte cobrament de comissions en relació amb la construcció del TAV a la Meca que els partits independentistes i nacionalistes, Unides Podem i Més País havien registrat la setmana passada. Els juristes, que han reiterat sempre el seu criteri contrari a tramitar iniciatives contra la família reial, consideren ara que no pertany crear aquesta comissió perquè la inviolabilitat del rei emèrit “té efectes jurídics permanents” encara que ja no sigui cap d’estat.

La decisió està en mans de la mesa, que avui celebra la seva reunió setmanal, on fins ara el PSOE, el PP i Vox han atès la posició dels serveis jurídics i han unit els seus vots per rebutjar l’admissió a tràmit d’aquesta mena d’iniciatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.