Política

El Govern demana a la ciutadania que recuperi l’activitat econòmica i social amb “responsabilitat” i “seguretat”

Aragonès i Vergés visiten un dels hotels on es van atendre pacients

El vicepresident assegura que Catalunya és una “destinació segura”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, demana a la ciutadania que recuperi l’activitat econòmica i social en les properes setmanes després dels mesos més cruents de la pandèmia del coronavirus i a fer-ho amb “seguretat” i “responsabilitat”. “Fem una crida a la ciutadania a reprendre l’activitat social i econòmica i a donar suport a sector com el turístic”, ha afirmat Aragonès, que aquest divendres ha visitat juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, l’hotel Catalonia Barcelona Plaza, un dels 64 establiments que es van transformar durant els mesos de més impacte de la covid-19 perquè els sanitaris poguessin atendre-hi pacients o bé descansar-hi. Aragonès també ha assegurat que Catalunya és una “destinació segura”.

Després que aquest dijous el Govern posés en marxa el que anomena l’etapa de la ’represa’, Aragonès ha defensat aquest divendres que “ara arriba el moment de refer l’economia del país, la vida quotidiana, de tornar a posar en marxa l’activitat econòmica i social i en què el sector turístic és clau”. La titular de Salut ha insistit també en el missatge actual del Govern: “És el moment de reprendre la vida social, comunitària i econòmica”.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia ha demanat que aquesta etapa s’assumeixi amb “prudència” i “responsabilitat”, que és la idea central del Govern per afrontar aquesta nova etapa, i ha argumentat que la “responsabilitat” és l’”altra cara de la llibertat”, un missatge que vol fer calar en una societat “que valora tant la llibertat”, ha dit.

“La millor manera de controlar és que la gent, quan vegi aglomeracions en algun lloc, entengui que no és un lloc segur”, ha afirmat Vergés sobre els 2,5 metres quadrats per persona que s’han de garantir en els espais tancats i a l’aire lliure a partir del 25 de juny, una de les principals mesures del Govern en aquesta nova etapa. La consellera ha assenyalat que se sancionarà quan es produeixin incompliments però confia en una “societat madura”.

Vergés ha reconegut que és “molt probable que vinguin noves onades” o rebrots del coronavirus però ha defensat que el sistema està “molt més preparat”, sobretot amb més capacitat diagnòstica, amb possibilitat de fer 18.000 proves PCR al dia, ha indicat.

Destinació “segura” i petició d’allargament dels ERTO

Aragonès també ha demanat a la ciutadania que “expliqui” que Catalunya és una “destinació segura” per estar al costat d’un sector que va “convertir els hotels en hospitals” en els moments més durs de la pandèmia i ha destacat que els allotjaments ja estan preparats per rebre turistes.

El conseller d’Economia ha tornat a demanar a l’executiu de Pedro Sánchez que allargui més enllà del 30 de juny els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) dels sectors més afectats com el turístic.

Transformació en les setmanes més dures

Vergés ha traslladat un “agraïment immens” als professionals de l’hotel que han visitat i que ha fet extensiu a tot el gremi i a altres sectors econòmics que es van “posar al costat del sistema de salut”.

Dels 64 hotels que es van transformar quan l’impacte de la pandèmia era més cruent, 30 es van posar a disposició del sistema sanitari perquè els sanitaris hi atenguessin pacients i els altres 34 van servir perquè aquests professionals poguessin tenir un espai per descansar amb seguretat i sense patir per contagiar les famílies.

“Van haver de fer una activitat que no haurien pensat mai. En lloc de tenir clients, van tenir pacients i professionals sanitaris”, ha recalcat la titular de Salut. Els hotels van acollir 500 pacients, amb pics de 150 al dia, i un total de 54.000 pernoctacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.