Gran angular

Les asseguradores redueixen el risc que cobreixen en el sector de materials de la construcció

Una enquesta de la patronal de la reforma revela que un 63% dels distribuïdors han vist com s’ha reduït el risc a gran part de la seva cartera de clients

Els distribuïdors de materials de construcció denuncien que les asseguradores els redueixen la cobertura del risc de gran part de la seva cartera de clients, cosa que pot perjudicar l’activitat constructiva.

Segons el darrer baròmetre elaborat per l’Associació Nacional de distribuïdors de Ceràmica i Materials de Construcció (Andimac), la patronal de la reforma, fins a un 63% dels enquestats denuncien aquesta retirada del crèdit comercial que, segons remarquen, no es correspon amb l’evolució dels impagaments.

Val a dir, com assenyalen els distribuïdors de materials de construcció, que la venda a crèdit és la que mou els engranatges comercials de la cadena de subministrament. Les empreses del sector, a més, afirmen que disposen de liquiditat, a través de les línies ICO.

Fins ara, gairebé totes les companyies apunten que el retard en els pagaments és inferior al 5%, però un 20% admeten haver sofert un increment de la morositat entre el 5% i el 10%. Amb tot, hi ha el temor que la morositat creixi en els mesos a venir, i per això Andimac demana posar en marxa el règim sancionador que recull la Llei de Reforç de la Lluita contra la Morositat, donat que els retards en els pagaments els fan servir les grans companyies en diferents sectors, especialment comercials, per finançar el seu creixement a costa, molt sovint, de la pròpia supervivència de les pimes i els autònoms. Això, a més de ser un cas de competència deslleial, pot provocar que el mercat es concentri en pocs operadors, multinacionals, i afeblir el teixit productiu local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.