Focus

pulmobiotics

plataforma tecnològica

Modificar un bacteri per curar pulmons

Pulmobiotics és una spin-off del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG), que està desenvolupant una plataforma tecnològica per tractar la pulmonia associada a ventilació. Aquesta malaltia afecta pacients entubats a la unitat de cures intensives (UCI) que són molt susceptibles d’infeccions de dos patògens concrets contra els quals els antibiòtics no tenen efectivitat i que acaben provocant una taxa de mortalitat molt elevada.

Pulmobiotics vol resoldre una necessitat mèdica no coberta a partir d’un bacteri que està al pulmó de la majoria de la població i que modificant-lo genèticament amb la seva plataforma tecnològica pot produir de manera local proteïnes que serveixen per a diferents accions terapèutiques. “Com que el pulmó és el seu hàbitat natural, pot estar allà fent la seva funció sense efectes secundaris i d’una manera contínua. És, a més, una alternativa més barata en producció de medicaments”, explica Maria Lluch, la directora científica i cofundadora de la spin-off, junt a Luis Serrano, un emprenedor experimentat en el sector de les biotecnològiques.

Les aspiracions de la biotecnològica no acaben en atacar només la pulmonia associada a ventilació, sinó que preveuen desenvolupar productes per actuar sobre altres malalties pulmonars, com ara càncer, fibrosi, etc.

La firma, que es va crear al març, es va començar a gestar en un laboratori de recerca bàsica al CRG on hi van coincidir els dos fundadors de la companyia durant anys. La inversió de 2 milions d’in Vivo Capital els va servir d’impuls per emprendre.

Lluch explica que a partir de finals d’any volen iniciar una ronda d’inversió per aixecar entre 10 i 20 milions d’euros i fer realitat la plataforma.Fins ara, han superat una prova de concepte amb ratolins que demostra que aquest bacteri modificat genera diferents molècules que maten patògens, i el següent pas és comprovar-ho amb animals més grans com els porcs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.