Focus

Una aposta segura per l’economia

L’Econòmic, amb l’ajuda d’experts, ha triat una setantena d’‘start-ups’ en set anys que demostren un gran potencial

El jurat ha estat clau per proposar i debatre les millors iniciatives del 2020

El 2020, any que coincideix amb la primera dècada de L’Econòmic, és la setena edició en què aquesta publicació presenta una llista de deu start-ups de recent creació que considerem que en pocs anys tindran un gran potencial i gairebé la seguretat d’assolir un gran èxit i un fort creixement en poc temps. L’elecció, feta gràcies a experts de diversos camps relacionats amb empreses emergents de l’àmbit tecnològic, biomèdic i industrial, pretén donar a conèixer al lector aquelles iniciatives, bona part de les quals fundades a la capital catalana, que acceleraran la seva dimensió en pocs anys. Aquests experts, que amablement han proposat i debatut aquestes iniciatives que consideren que podrien assolir l’èxit en un futur immediat, han valorat l’activitat de l’empresa, la innovació, els perfils de les persones que lideraran els projectes, el finançament inicial i la necessitat d’allò a què es dedica l’start-up. A més, i gràcies als seus coneixements d’allò que s’està movent a Catalunya, també hi posen un xic d’intuïció. Davant de tot això, L’Econòmic està molt satisfet de poder conèixer i parlar amb els fundadors de les empreses per poder escriure reportatges per als lectors, tal com ja hem fet en la setantena d’empreses que hem escollit en les edicions dels darrer set anys.

En l’edició d’enguany, la setena, L’Econòmic s’ha posat en contacte amb sis experts perquè ens ajudin, amb la seva experiència i el seu criteri, a seleccionar deu empreses emergents ubicades a Catalunya. Fem aquest exercici per celebrar un any més de la nostra publicació -i ja en són deu-, però també per presentar iniciatives empresarials tecnològiques, biomèdiques i industrials liderades per emprenedors i gestors que menaran les empreses cap a l’èxit per l’originalitat de l’activitat, pel seu rigor i per l’experiència en altres projectes. Enguany hem comptat amb Miquel Martí, director general de Barcelona Tech City, ubicada al Pier 01, on es va fer la votació; Isabel Amat, directora de business development de Reig Jofre; Mercè Tell, managing partner de Nekko; Jordi Aguasca, director de Start-up Catalonia ACCIÓ; Yolanda Pérez, directora de BStartup de Banc Sabadell i Oriol Pascual, director de l’IQS Tech Factory.

Les empreses escollides el 2020

Belvo

Broomx Technologies

Factorial

Heura Foods

Humanitcare

Methinks

Oxolife

Proppos

Pulmobiòtics

Saalg Geomechanicals



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.