Emprenedors

Emprenedora per sanar ferides

Ester López crea una consultoria per ajudar dones amb seqüeles infantils

Ester López, una consultora de teràpies per a dones amb seqüeles infantils, és una emprenedora a la qual la crisi de la covid-19 li ha condicionat el seu projecte empresarial.

L’esclat de la pandèmia va arribar quan just començava la seva aventura emprenedora i l’aturada global li va fer redefinir el col·lectiu en el qual focalitza la seva activitat.

L’octubre del 2019 havia posat en marxa una firma per ajudar famílies i escoles a combatre el bullying. L’emprenedora va començar el seu projecte empresarial orientant-se a infants que pateixen assetjament escolar, amb la idea de formar nens i les seves famílies per empoderar les víctimes d’aquesta xacra social.

A mesura que feia les sessions amb infants, es va adonar que les mares dels assetjats, com a dones i nenes, carregaven una motxilla emocional molt profunda que necessitaven treballar i va experimentar el que ja havia après en la seva formació, que el bullying va més enllà del nen i el seu entorn escolar, té una transcendència sistèmica.

Enmig de la pandèmia, la jove emprenedora va fer una reflexió intensa i va decidir focalitzar-se principalment en les dones, en els problemes que arrosseguen per infàncies amb famílies tòxiques i per violència de gènere, entre d’altres. Tot i que no ha deixat de banda la línia d’assetjament escolar, López assegura que ara ajuda sobretot dones a resoldre els problemes derivats de la violència que han patit a la seva vida.

Amb el nom Ester López Consultora, fa servir el mètode Qilímbic, el mateix amb el qual va començar per a nens i que ha adaptat a dones adultes. “Es tracta d’una eina que utilitza una combinació de diferents teràpies amb un impacte molt més ràpid que qualsevol altra”, diu.

Ester López assegura que la reorientació del negoci ha estat molt ben rebuda tant durant el confinament com un cop superat l’estat d’alarma. “Aquesta crisi ha fet repensar a moltes persones la necessitat de millora del seu benestar i han buscat solució a la meva consulta en línia”, reconeix l’emprenedora.

Així doncs, el fet de ser un servei en línia li ha permès arribar a mercats que serien inassumibles amb una consulta presencial. “Faig atenció tant a l’Estat espanyol com a tot Llatinoamèrica, ara com ara no puc fer consultes en anglès”, etziba.

La trajectòria que ha recorregut López fins a crear aquesta iniciativa empresarial és un camí amb molts trencalls. Va començar en el món de l’estètica, per després d’estudiar farmàcia treballar en una oficina de farmàcia durant poc més d’un lustre, mentrestant es va treure el títol de criminologia, que va suposar l’impuls definitiu abans de crear la consultoria. “Tot i que semblen opcions professionals molt diverses, totes em portaven a l’àrea de salut i el benestar, especialment entre el col·lectiu femení”, reconeix.

Actualment, la consultoria és una societat unipersonal però entre els seus plans de futur hi ha el fet de crear una companyia amb més professionals formats amb el mètode Qilímbic per poder fer una assistència molt més àmplia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.