Empreses

Nobel Plastiques atura l’activitat i insta la plantilla a negociar el tancament

El fabricant de plàstics per a l’automoció pertany al grup turc Orhan Holding que l’havia adquirit el 2007. L’anunci ha agafat per sorpresa els prop de 200 treballadors de la planta de Sant Joan Despí

La direcció del grup turc Orhan Holding ha anunciat avui el cessament de l’activitat de la seva filial Nobel Plastiques Ibérica de Sant Joan Despí, fabricant de peces de plàstic per a l’automoció, i ha instat els 200 treballadors de la plantilla a iniciar negociacions per tancar-la. “Nobel Plastiques Ibérica es troba en una situació de fallida tècnica -diu Murat Orhan, màxim executiu del grup en un comunicat intern-. En aquests temps difícils, malauradament, ja no podem proporcionar més suport financer. Per tant, amb el cor encongit, hem hagut de prendre la decisió de cessar les operacions de la nostra planta i sol·licitar la insolvència si fos necessari”.

La direcció del grup justifica la decisió per l’impacte de la pandèmia de la covid-19 en l’economia mundial i en la indústria d’automoció, en particular, que hauria posat contra les cordes la fàbrica catalana. Davant aquesta situació, el comunicat amenaça amb sol·licitar concurs de creditors si la plantilla no accepta una sortida pactada. “La presentació de fallida tindria el cost més baix per als socis, però això seria pitjor per a la nostra gent a Barcelona i augmentaria el risc per als nostres clients”, apunta.

La notícia, per inesperada, ha agafat per sorpresa els aproximadament 200 treballadors de Nobel Plastiques Ibérica. Fonts de la plantilla han assegurat que els darrers dies estaven fent hores extres i recentment s’havien contractat nous operaris. A més a més, la fàbrica havia rebut fortes inversions per automatitzar-la amb la incorporació de robots.

Orhan Holding va adquirir Nobel Plastiques Ibérica, també anomenada Nobel Automotive, a la multinacional dels Estats Units Dana Corporation el 2007 per uns 70 milions de dòlars. La companyia fabrica conductes de plàstics per a fluids per a diferents fabricants de vehicles com ara Renault.

La notícia agreuja la crisi del sector de l’automoció a Catalunya, després que Nissan anunciés el tancament a finals de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.