Empreses

Lidl obre dues noves botigues a Catalunya

La cadena de supermercats hi ha invertit 6,5 milions d’euros, i ha donat feina a 28 ersones en els establiments del Vendrell i l’Escala

Lidl continua reforçant la seva presència a Catalunya, amb l’obertura avui d’un nou establiment al Vendrell (Baix Penedès) i el dia 30 vinent d’un altre a l’Escala (Alt Empordà). Les dues noves botigues han suposat una inversió de 6,5 milions d’euros i la creació de 28 nous llocs de treball.

D’aquesta manera, Lidl prossegueix amb el pla d’expansió a Catalunya. Cal recordar que al llarg del 2020, la cadena de supermercats ja ha obert quatre botigues al país: el mes de febrer a Creixell (Tarragonès), Castelldefels (Baix Llobregat) i el barri de la Barceloneta a Barcelona, i el juny passat a Torredembarra (Tarragonès). En total, l’empresa ha invertit el 2020 més de 18 milions d’euros a la seva xarxa comercial, on ha creat més de 80 nous llocs de treball.

Segons dades de la consultora PwC, Lidl aporta a Catalunya més de 1.000 milions d’euros al PIB (0,46% del total), i genera més de 20.800 llocs de treball, un 0,60% del total, de forma directa, indirecta i induïda.

A hores d’ara, la cadena de matriu alemanya disposa a Catalunya d’una xarxa de 110 botigues, i compta amb una plantilla de 3.500 empleats. A més a més, treballa estretament amb més de 150 proveïdors locals per incrementar el seu assortiment de productes de quilòmetre zero. Durant el darrer any, Lidl va comprar gairebé 600 milions d’euros de producte local. De tot aquest volum, la cadena va exportar un 28% a la seva xarxa de 10.800 botigues a 32 països, tot contribuint així a la internacionalització del producte local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.